Miljöarbetet

Nationen har en uttalad miljöprofil och ett ambitioöst miljöprogram som influerar hela vår verksamhet, från den mat vi serverar i puben till hur vi sopsorterar i korridorsköken eller vilken el vi använder.

Nationens miljöutskott har möte varje tisdag kl 18 där de diskuterar nationens övergripande miljöarbete och planerar kommande evenemang. Utskottet bedriver också ett odlingsprojekt på en kolonilott i Lunds utkanter och hittar på roliga aktiviteter internt. Om du vill bli uppdaterad om vad som händer kan du gå med i miljöutskottets facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/273830006145039/

Nationen är KRAV-märkt med 1 av 3 stjärnor vilket innebär att Minst 25% av det totala inköpsvärdet av livsmedel består av KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC/-märkta produkter, och av dessa är minst hälften KRAV-märkta. (Alternativt, minst 15 livsmedel byts ut till KRAV-certifierade/EU-ekologiska/MSC-certifierade) Idag är ca 40 % av våra livsmedel godkända och vi strävar efter att uppnå nästa nivå.

KRAV-märkningen intygar också bland annat att vi använder hållbara energikällor, godkända rengöringsmedel och utbildar våra aktiva i ett hållbart arbetssätt.

Läs mer om KRAV-märkningen här.